Het LNKR bestuur met de klok mee: Adrienne van Woudenberg, Katrien Varenhorst, Melle Berg, Daan Vermeulen, Niels Stormbroek en Dejan Jurisic
Het LNKR bestuur met de klok mee: Adrienne van Woudenberg, Katrien Varenhorst, Melle Berg, Daan Vermeulen, Niels Stormbroek en Dejan Jurisic Melle Berg

Startsein gemeenteraadsverkiezingen 2022 voor VVD netwerk Kromme Rijnstreek

28 mei 2021 om 15:52 Politiek Deel je nieuws

BUNNIK Op 26 mei jl. hebben VVD-leden uit Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede ingestemd met het Kaderstellend Advies en tegelijkertijd 4 nieuwe netwerk-bestuurders gekozen. De voorbereidingen voor de verkiezingen in 2022 zijn daarmee formeel begonnen.

Met het aantreden van voorzitter Katrien Varenhorst uit Odijk, penningmeester Melle Berg uit Houten, Adrienne van Woudenberg en Niels Stormbroek uit Wijk bij Duurstede, is het bestuur weer compleet en kan het lokale netwerk aan de slag om per gemeente een representatieve kandidatenlijst samen te stellen. De spelregels voor de procedure liggen vast in het  kaderstellend advies.

In 2016 zijn de plaatselijke afdelingen van de VVD in Bunnik, Houten en Wijk bij Duurstede gestart als het Lokale Netwerk Kromme Rijnstreek. De samenvoeging van de besturen heeft vooral als doel om de krachten te bundelen op organisatorisch vlak, zoals het beheer van de partijfinanciën, opleidingen, administratie en de centrale coördinatie van de campagnes. De zogenaamde Plaatselijke Commissies blijven per gemeente verantwoordelijk voor de directe contacten met de leden en het samenstellen van kandidatenlijsten voor de gemeenteraadsverkiezingen. In Houten en Wijk bij Duurstede maakt de VVD deel uit van de coalitie. In Bunnik is de VVD nu vertegenwoordigd in de lokale coalitie partij de Liberalen.

In 2022 zal de VVD in Bunnik weer voor het eerst, sinds 2006 als zelfstandige partij meedoen aan de gemeenteraadsverkiezingen. Vorig jaar mei besloot de meerderheid van de Bunnikse VVD-leden om de samenwerking met D66 te beëindigen en zelfstandig verder te gaan. Daarmee keert de VVD als partij na 15 jaar weer terug in de politieke arena van Bunnik.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie