Fietscontrole door de politie in een hagelbui
Fietscontrole door de politie in een hagelbui An Van Osselaer

59 leerlingen fietsen het praktisch verkeersexamen in Odijk

23 april 2021 om 10:28 Onderwijs Deel je nieuws

Woensdag 21 april fietste groep 7 van de drie Odijkse basisscholen het praktisch fietsexamen van Veilig Verkeer Nederland. Gelukkig konden de leerlingen dit doen met een heerlijk lentezonnetje, want de fietskeuring een week eerder had plaats gevonden in een hagelbui.

59 leerlingen fietsten een parcours door Odijk en Bunnik, met als speciale punten het stopbord aan de Rijnseweg, het oversteken van het spoor en het stoplicht in Bunnik. En wat bleek...ze hadden goed geoefend met als resultaat dat alle leerlingen geslaagd waren. 12 leerlingen van de 59 deden dit geheel foutloos, dus het blijft belangrijk om aandacht te besteden aan richting aangeven en letten op de andere deelnemers aan het verkeer. Sommige plekken in onze gemeente kunnen namelijk aardig druk zijn, zoals de oversteek bij de Rumpsterweg (ging iedereen net deze woensdagochtend naar de gemeentewerf?) en de Julianalaan.

Het is en blijft een waardevolle actie om onze Odijkse scholieren deze stap te laten zetten met het oog op het uitvliegen naar de middelbare school. Dank aan alle vrijwilligers en aan de politie voor de fietscontrole. En natuurlijk aan Fruitbedrijf I. Westeneng uit Zeist voor de sponsering van de lekkere appeltjes na aankomst..

Klaar voor de start!
Gespannen gezichtjes voor de start
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie