50-dingenboek gemeente Bunnik
50-dingenboek gemeente Bunnik J.Houtgraaf

50-dingenboek voor de 7e keer uitgedeeld!

10 oktober 2020 om 15:35 lokaal Deel je nieuws

Ieder jaar opnieuw krijgen alle kinderen in groep 3 van de basisscholen in de gemeente een eigen, gratis, boek: ’50-dingen in de natuur die je gedaan moet hebben voor je twaalfde’. Het boek is bedoeld om kinderen te inspireren naar buiten te gaan en de natuur in hun eigen omgeving te ontdekken.  Deze week brengen vrijwilligers van de Bunnikse stichting ‘Buitenmakelaar’ voor de 7e keer het boek bij alle scholen langs.

Kinderen die 7 jaar geleden de eerste 50-dingenboeken kregen, hebben dit jaar de basisschool verlaten.  Een ouder uit Odijk schreef net voor de zomervakantie aan de stichting: “Onze oudste zoon was denk ik één van de eerste die het 50-dingenboek ontving…Vandaag verlaat hij groep 8 en dus was het tijd om de balans op te maken van alles wat wij gedaan hebben (uit het boek) met ons gezin….Het leek mij leuk met jullie te delen hoeveel plezier het heeft opgeleverd. Veel dank voor jullie mooie initiatief!”

Ondertussen hebben meer dan tien andere gemeentes een streekeigen 50-dingenboek uitgewerkt, met ondersteuning van Stichting Buitenmakelaar. En hebben meer 16.000 kinderen (met dank aan donateurs en vrijwilligers) een eigen 50-dingenboek gratis gekregen. Er zijn 50-dingenfestivals en ‘doe-dagen’ georganiseerd, natuurclubs bieden activiteiten aan die aansluiten op het boek en leerkrachten en BSO’s gebruiken het boek ter inspiratie.

Woon jij in de gemeente Bunnik maar zit je kind in groep 3 op een school buiten de gemeente? Neem contact op met Stichting Buitenmakelaar (buitenmakelaar@gmail.com) voor een gratis 50-dingenboek voor jouw kind.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie