Bonne Westdorp in Bibliotheek Idea
Bonne Westdorp in Bibliotheek Idea Mel Boas

Directeur/bestuurder cultuurcentrum Idea kondigt vertrek aan

28 september 2020 om 14:37 lokaal Deel je nieuws

Directeur/bestuurder cultuurcentrum Idea kondigt vertrek aan

Per 1 januari 2021 treedt Bonne Westdorp (65) terug als directeur/bestuurder van RegioCultuurCentrum Idea. Hij gaat met vervroegd pensioen.

Bonne Westdorp trad in 2008 aan als directeur van de Openbare Bibliotheek in Zeist en Bunnik en werd na de fusie met de bibliotheken in de gemeenten De Bilt en het cultuurcentrum Idea in Soest benoemd tot de eerste directeur/bestuurder van RegioCultuurCentrum Idea.

Gert Cazemier, voorzitter Raad van Toezicht Idea: “In de afgelopen jaren heeft Idea zich onder zijn leiding verstevigd als een organisatie die midden in de samenleving staat en bijdraagt aan de zelfontplooiing van burgers in de gemeenten De Bilt, Soest, Zeist en Bunnik. Onder zijn leiding hebben de bibliotheken zich ontwikkeld tot maatschappelijke bibliotheken en richten deze zich nu, naast de boeken uitleen, onder andere op de ontwikkeling van basisvaardigheden, bestrijding van laaggeletterdheid en het stimuleren van leesplezier, ontmoeting en dialoog”.

In Soest spelen ook het kunstencentrum, theater, cultuurpunt, de kunstuitleen en volksuniversiteit in op actuele maatschappelijke vraagstukken. Binnen het onderwijs is Idea actief om lezen, mediawijsheid en kunstbeleving te bevorderen. Veel activiteiten worden aangeboden in samenwerking met verschillende lokale culturele en maatschappelijke partners.

Cazemier: “Bonne heeft Idea tot een gezonde en eigentijdse organisatie gemaakt, die klaar is voor de toekomst. Daar zijn we hem erg dankbaar voor.”

De Raad van Toezicht heeft de werving voor een nieuwe directeur/bestuurder inmiddels  gestart. Per 1 januari 2021 zal Bonne Westdorp het stokje overdragen aan zijn opvolger.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie