Boerderij de Zonnewijzer, Amelisweerd, Bunnik
Boerderij de Zonnewijzer, Amelisweerd, Bunnik Gerjan Zweers

MindEase, rustgevende break in je week op boerderij de Zonnewijzer

30 augustus 2020 om 13:58 Activiteiten Deel je nieuws

Miranda van Leeuwen van boerderij de Zonnewijzer en Gerjan Zweers van Ocean Inside slaan de handen ineen en komen samen met iets nieuws voor iedereen die het aanspreekt: wekelijkse 'MindEase' bijeenkomsten. Een laagdrempelige ontmoeting voor jong en oud, waarbij je niets hoeft, de boel even de boel laat en je je simpel overgeeft aan het programma. Met telkens verschillende elementen vanuit mindfulness, maar ook met muziek, korte verhalen, filmpjes en inspiratie voor thuis. Deze ont-moetingen vinden plaats in de oude stal van boerderij de Zonnewijzer bij Landgoed Amelisweerd.

Miranda zet zich al jaren in om mensen te betrekken bij het leven op hun boerderij vlakbij Bunnik. Ze ontvangt schoolklassen, geeft rondleidingen en begeleidt vrijwilligers die regelmatig hun steentje bijdragen op de boerderij. Miranda en Gerjan hebben elkaar leren kennen toen Gerjan een paar jaar geleden het erf opliep om samen met zijn kinderen een kalfje te adopteren (nog zo'n leuke actie van Miranda om mensen te verbinden aan de boerderij). Sindsdien gaan ze regelmatig op bezoek bij hun 'Willemien'. Zo ook deze zomer toen Willemien zelf haar eerste kalfje kreeg. En bij dat bezoek werd nog iets leuks geboren: het idee voor de MindEase bijeenkomsten op de boerderij. 

Gerjan is, naast zijn werk als coach, al jaren mindfulness trainer. Hij ziet hij hoe mensen daardoor bewuster en vaardiger leren omgaan met alles dat ze tegenkomen in het leven. Zeker handig in deze tijd met alle uitdagingen die op ons afkomen. Maar officiële mindfulness trainingen duren 8 weken en zijn behoorlijk intensief en vaak ook best prijzig. Veel mensen ervaren een drempel om zich hiervoor op te geven. En mensen die wel deelnemen, geven na afloop vaak aan nog behoefte te hebben aan terugkomdagen. Heel begrijpelijk, want het gaat juist om het regelmatig blijven doen. Het vinden van manieren om momenten van stilstaan met aandacht te integreren in je leven. Best lastig met alles dat thuis of in je werk of studie continu op je af komt. Zo werd in gesprek met Miranda het idee geboren voor de wekelijkse MindEase ontmoetingen. Een break in je week, heel laagdrempelig, waarbij je even stil staat en niets hoeft. Zo blijf je lekker in je vel, ervaar je minder stress en meer vertrouwen en creativiteit.

Vanaf 10 september ben je elke donderdag van 19.00 tot 20.30 uur van harte welkom op boerderij de Zonnewijzer (20.15 thee). Kom een keer gratis kennismaken! Daarna 15 euro per keer (10x= 135 euro).

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie