Afbeelding
Snuffelhonk

Het Snuffelhonk nog tot september gesloten

31 mei 2020 om 17:16 Winkels Deel je nieuws

Nu de restaurants, musea en bioscopen voorzichtig weer open gaan, lijkt het ergste van de corona-crisis misschien voorbij. Langzamerhand gaan de mensen meer dingen doen die ze voor de uitbraak van Covid-19 ook deden. Velen willen nu ook graag weer naar Het Snuffelhonk in Odijk om eindelijk weer eens lekker te snuffelen tussen de goed uitgezocht en mooie tweedehands spullen, die voor een zacht prijsje een nieuw leven kunnen krijgen. En de vele vrijwilligers zouden ook graag weer spullen uitzoeken, de winkel inrichten en klanten helpen. Helaas kan dit echter de komende maanden nog niet. Hoe mooi Het Snuffelhonk ook is, het is niet groot. Er is weinig ruimte tussen de stellingen en ook in de uitzoekruimte voor de medewerkers. Het wordt dan ook lastig om overal de 1,5 meter afstand te houden, die nodig is om risico’s van verspreiding van het corona-virus te voorkomen. Om dit te kunnen gaan regelen, hebben de medewerkers van Het Snuffelhonk meer tijd nodig. Bovendien zijn veel vrijwilligers van de winkel al aardig op leeftijd en behoren ze daarom tot de kwetsbare groepen. Natuurlijk staat de bescherming van de vrijwilligers en de klanten voor de leiding van Het Snuffelhonk bovenaan. Daarom is besloten niet gehaast tot heropening over te gaan. Voorlopig is heropening uitgesteld tot september. In de periode tot september nemen de risico’s van corona hopelijk verder af. En in de tussentijd kunnen de coördinatoren van de winkel werken aan een plan om ‘corona-veilig’ open te gaan na de zomer.

Gelukkig kan de Stichting Vrienden van het Witte Kerkje te Odijk, die Het Snuffelhonk bestuurt, de winkel nog wel in leven houden. Voorlopig staat de toekomst van Het Snuffelhonk nog niet op het spel. Het is zelfs nog mogelijk subsidieverzoeken in te dienen voor doelen, waaraan het geld van Het Snuffelhonk wordt besteed.

Kijkt u regelmatig op de website https://www.snuffelhonk.nl/ voor nader nieuws. Op die site staat ook hoe u een subsidieverzoek kunt indienen.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie