De Boodschapdienst van Odijk draait!

19 april 2020 om 20:36 Maatschappelijk Deel je nieuws

Sinds het begin van de coronacrisis heeft de Huiskamer van Odijk een extra dienst opgezet, de Boodschap van Odijk. Deze service wordt uitgevoerd door de Helpende Hand, de vrijwilligersgroep die ook alle hand- en spandiensten vanuit de HvO verzorgt. Van de maatregelen rondom het Coronavirus ondervinden met name (wat-) ouderen en eenzame mensen veel last. Ouderen behoren tot de risicogroep die extra gevaar loopt.Ook mensen die niet kunnen rekenen op anderen in hun omgeving die de boodschappen kunnen doen, hebben last van de corona-maatregelen. Daarom is de Boodschap opgezet. Deze service is zolang we met de coronacrisis te maken hebben beschikbaar voor alle inwoners van Odijk. Het lidmaatschap van de Huiskamer vinden we in deze periode niet van belang.

Na de berichten over de Boodschap in de media hebben zich direct enkele mensen gemeld met de vraag of een vrijwilliger boodschappen zou willen doen. Een van de meest voorkomende redenen voor een hulpvraag is dat iemand binnen de risicogroep valt en zoveel mogelijk binnen wil blijven. Zelf boodschappen doen en dan ook de 1 ½  meter afstand in acht houden blijkt in de praktijk lastig. Een vrijwilliger die de boodschappen haalt en brengt is dan een fijne oplossing.

De organisatie kreeg als terugkoppeling dat het prettig is om telefonisch met de vrijwilliger overleg te kunnen hebben. Bijvoorbeeld over waar een bepaald product te vinden is in de supermarkt. Of om te bespreken of producten al dan niet in de aanbieding zijn. Even overleg om hier wel of geen gebruik van te maken, werkt dan heel goed.

Een van de boodschappers meldde dat nu ze vanuit huis werkt, het heel prettig vindt om af en toe een extra reden te hebben om naar buiten te kunnen, juist voor die extra boodschap en zo het nuttige met het aangename combineren én een dorpsgenoot helpen; iedereen blij!

De Huiskamer van Odijk weet dat het voor menigeen lastig is om hulp te vragen. Zeker als u nog goed ter been bent en zelf de boodschappen wel zou KUNNEN doen. De HvO is juist opgericht om hulp te bieden aan hen die dat nodig hebben en om een platform te zijn voor mensen die graag vrijwilliger willen zijn. Als lid van de HvO is gebruik maken van de services een recht en geen gunst. En bent u (nog) geen lid van de HvO schroom dan niet om De Boodschap in te schakelen via de mail van de Helpende Hand  helpendehand@huiskamervanodijk.nl  of bel 06-20345209. De vrijwilligers van de Huiskamer van Odijk staan graag klaar om u te helpen!

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie