Schrijfster Manon Sikkel bezoekt Barbaraschool in Kinderboekenweek
Schrijfster Manon Sikkel bezoekt Barbaraschool in Kinderboekenweek Annet Keij, IDEA

Schrijfster Manon Sikkel bezoekt Barbaraschool

3 oktober 2019 om 17:21 Onderwijs Deel je nieuws

BUNNIK - Als start van de Kinderboekenweek bezocht kinderboekenschrijfster Manon Sikkel de Barbaraschool in Bunnik. Manon Sikkel heeft zo’n 25 kinderboeken geschreven waaronder over Elvis Watt en Izzy Love en heeft meerdere prijzen gewonnen. En ze kan heel enthousiast vertellen over haar werk!

Manon Sikkel ontving eerst de kleuters in de centrale hal van de school. Ze las hen onder andere voor uit het door haar geschreven prentenboek. Daarna was de beurt aan de leerlingen van groep 3 t/m 5. De schrijfster vertelde enthousiast over de verhalen in haar boeken en de kinderen leefden helemaal mee. Manon Sikkel las grappige en spannende stukjes voor uit boeken die ze geschreven had. “Kinderen zijn enthousiast en vinden niets gek. Dus ik kan alles verzinnen en opschrijven.” Ook mochten de leerlingen vragen stellen, die Manon met veel plezier beantwoordde. Manon Sikkel complimenteerde de kinderen dat ze zoveel superleuke vragen bedachten en durfden te stellen. 

De leerlingen van groep 6 t/m 8 verzonnen onder leiding van Manon Sikkel samen een spannend verhaal over een jongen die in New York een geheimzinnige steen vindt. “Als je met zijn allen gaat fantaseren, heb je eigenlijk altijd een goed verhaal.” Zo liet ze de kinderen ervaren hoe een idee kan ontstaan en een verhaal wordt. Levendig vertelde de schrijfster allerlei smeuïge anekdotes uit haar leven die ze in haar kinderboeken verwerkt heeft. Zoals over een onaardige overgrootmoeder: “Onaardige mensen zijn perfecte personages voor kinderboeken.” De leerlingen en leerkrachten hebben genoten en zijn van plan meer boeken van Manon Sikkel te gaan lezen.

 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie