Film over Odijk in 1968

9 september 2019 om 19:01 Evenementen Deel je nieuws

Zondag a.s. 15 september vertoont Raymond Uppelschoten in het Wapen van Odijk een film over Odijk in 1968. De film werd gemaakt in een serie zogenaamde dorpsfilms. Raymond Uppelschoten vertoont de film voor Open Monumentendag. 

In beeld zijn talloze dorpelingen te zien, die hun alledaagse ding doen: winkeliers, huisvrouwen, bouwvakkers en heel veel kinderen. Ze wandelen door het beeld, tonen hun winkel, geven een EHBO demonstratie, bouwen aan het nieuwe Dorpshuis, spelen op de Meent en op de speelplaats van De Bongerd of de Hendricusschool. Op de beelden zijn  veel Odijkers nog te herkennen.

De film is in 1968 gemaakt en destijds vertoond in de hal van Garage de Klein. Verschillende Odijkers van boven de 55 jaar herinneren zich dat nog.

Raymond Uppelschoten vond de film terug in het archief en bezoekt nu Odijkers om te achterhalen wie er allemaal op de film staan. Raymond doet al 20 jaar onderzoek naar de geschiedenis van Odijk en werkt op dit moment aan een boek over 200 jaar Witte Kerkje, dat verschijnt in 2020.

De geluidloze film is één uur lang en wordt in 2 delen vertoond: om 13u en 15u.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie