Move to shape

3 juli 2019 om 10:20 lokaal Deel je nieuws

Ik loop al vele jaren mee met een move to shape hardloop trainingsgroepje onder de bezielende leiding van Rosa Gulmanns en Ingrid. Nog steeds vindt ik dat leuk terwijl ik alleen maar meeloop voor de gezelligheid en de voor mij enkele belangrijke oefeningen en conditie. Move to shape is afvallen door bewegen. Ondanks vet afzetting door de hormonen die ik krijg om de kankercellen slapende te houden ben ik afgevallen van 85 naar 80 kg. Dus move tot shape.

De trainingen van Rosa en Ingrid die ook de organisatoren waren van het rondje Om Odijk, waar ik aan meegelopen heb in een DUO loop met mijn loop partner hebben mij vorig jaar door de chemokuren heengesleept en de fysieke conditie en het groepje heeft daar aan veel bijgedragen. Ik heb nog steeds geen nieuwe kuren nodig. Wel lig ik elke vier weken aan het infuus Zoladrinezuur een middel dat de aangetaste botten moet versterken anders heb ik een bouwwerk van knappende luciferhoutjes.De bijwerkingen zijn fors en na vier dagen na het verkrijgen van het infuus komen alle bijwerkingen in een keer voorbij. Groep, spierpijn, misselijkheid, darmklachten, huiduitslag. Eigenlijk wordt je er niet beter van. Het ondersteunt - net als de looptrainingen alleen de vertraging van de afbraak van de botten door kankercellen .

De looptrainingen en oefeningen houden mij een beetje sopel en bewegen zorgt ervoor dat de botten en het skelet worden ondersteund en de bot afbraak niet te snel gaat. De gezelligheid met het groepje en de bezielende leiding van Rosa en Ingrid op de dinsdagavonden doen de rest.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie