Van links naar rechts Gerben van Ballegooijen (LEKSTEDEwonen), Erika Spil (locoburgemeester), Renate van den Dool (winnaar), Michiel Moes (QuaRijn) en Cecile aan de Stegge (Stichting Vitaal Kleinschalig Wonen).
Van links naar rechts Gerben van Ballegooijen (LEKSTEDEwonen), Erika Spil (locoburgemeester), Renate van den Dool (winnaar), Michiel Moes (QuaRijn) en Cecile aan de Stegge (Stichting Vitaal Kleinschalig Wonen). QuaRijn

Naam nieuwe woonzorglocatie Bunnik wordt ‘De Weijer’

20 juni 2019 om 14:03 lokaal Deel je nieuws

Locoburgemeester Erika Spil heeft op 18 juni de nieuwe naam onthuld voor de woonzorglocatie aan de Laan van Broekhuijzen in Bunnik. Het gebouw van LEKSTEDEwonen, dat voor de zomer van 2020 zijn deuren opent voor mensen met dementie en ouderen met een zorgvraag, krijgt de naam De Weijer. De jury kwam tot dit besluit, omdat de naam een duidelijke link heeft naar de gemeente Bunnik.

De Weijer
De naam ‘De Weijer’ is bedacht en ingezonden door QuaRijn vrijwilligster Renate van den Dool. “De naam kan ouderen en mensen met dementie helpen omdat het refereert aan oud burgemeester Weijer en de Burgemeester Weijerstraat in Bunnik. De naam Weijer betekent ‘strijd’.”

Wethouder/Locoburgemeester Spil benadrukte het belang van het woonzorggebouw voor de gemeente: voor zelfstandig wonen, maar vooral ook voor mensen met dementie of een lichamelijke zorgvraag. Hierbij is zo goed mogelijk rekening gehouden met ieders belangen en ideeën.

Stichting Vitaal Kleinschalig Wonen zet zich al heel lang in om kleinschalig wonen in Bunnik voor mensen met dementie te realiseren. Het kleinschalige woonzorgcentrum biedt straks een thuis voor mensen met dementie (14 studio’s) of een somatische hulpvraag en aan ouderen met een zorgvraag (16 appartementen). Voor meer informatie kunnen belangstellenden terecht op www.lekstedewonen.nl en www.quarijn.nl.

Winnaar
Veel bewoners uit Bunnik en omgeving hebben namen ingezonden voor het nieuwe gebouw. Via deze weg wil QuaRijn alle mensen bedanken voor hun creatieve inzendingen. Renate van den Dool nam een gesponsorde boekenbon van Van Ravenzwaay Bunnik in ontvangst en een prachtige bos bloemen, geschonken door Boemenboutique Nicole. Ook kreeg ze als winnaar een waardebon van QuaRijn.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie