Afbeelding
GettyImages/horillaz

Houd je polsen en handen fit, soepel en krachtig; doe oefeningen tijdens je werk

19 oktober 2020 om 15:00 Beauty & Lifestyle

BUNNIK We werken wat af met zijn allen, sinds vorige week weer meer vanuit huis of kantoor. Maar los van de locatie, daarbij zitten we te lang en maken we bewegingen waar ons lijf nou niet direct voor ontworpen is. Dat geldt ook voor onze handen en polsen. Reden te meer om onze spieren en gewrichten zo soepel en krachtig mogelijk te houden. 

Manueel therapeut Teun Faes geeft in deze aflevering tips en oefeningen die kunnen helpen bij pols- en handklachten.

STEEDS DEZELFDE BEWEGINGEN Je bent dagelijks druk aan het werk met je handen. Door overbelasting van steeds dezelfde beweging, maar ook door een verkeerde houding, kan er pijn ontstaan in de duimen, vingers en polsen. ,,Wie pijnlijke of stijve handen en polsen heeft, kan verlichting ervaren door de volgende oefeningen. Heb je (nog) geen last? Dan kunnen de oefeningen zeker een preventieve werking hebben”, aldus Teun Faes. 

Dit artikel is een samenwerking met onze mediapartner Beautyweb. Meer van dit soort artikelen zijn te lezen op onze website in de rubriek Mijn Leven/Beauty & Lifestyle.

Oefening 1
Strek je rechterarm uit met je handpalm naar beneden en draai je pols naar je lichaam: je vingers wijzen omlaag. Met je linkerhand oefen je zachte druk uit. Houd vijf seconden vast, en voer de oefening daarna aan de andere kant uit. Met deze oefening rek je de extensoren van de pols.


Oefening 1. - BeautyWeb

Oefening 2
Deze oefening geeft een rek in de flexoren van de pols. Strek je rechterarm uit met de handpalm naar boven en trek met je linkerhand de vingers zachtjes naar beneden. Houd vijf seconden vast en wissel van kant.


Oefening 2. - BeautyWeb

Oefening 3
Ga zitten op een stoel en vouw je handen voor je lichaam in elkaar. Maak cirkels met je handen, rol je polsen van links naar rechts, naar voren en achter. Je kunt deze oefening eerst met gebogen armen uitvoeren en later met gestrekte armen.


Oefening 3. - BeautyWeb

Oefening 4
Pijn in de vingers of last van stijfheid? Gebruik een handknijper of simpelweg een bal om je handen te trainen. Houd een bal in je hand en knijp er hard in: houd vijf seconden vast. Ontspan en herhaal. Met deze simpele oefening train je de grip van de vingers en handen en werk je aan de kracht en beweeglijkheid van je handen.


Oefening 4. - BeautyWeb

De oefeningen zijn handig om zelf tussen je werk door te doen. Let er wel op dat je altijd binnen de pijngrens beweegt. Een oefening mag wel spierspanning, maar nooit scherpe pijn uitlokken.

door Daphne Doemges-Engelen

Wat is Beautyweb?
‘Beauty’ is natuurlijk een zeer breed begrip, reden waarom BeautyWeb is onderverdeeld in een zevental hoofdgroepen: Nagels, Make-up, Huid, Voeten, Haar, Gezondheid en Voeding. Binnen elke hoofdgroep komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan de orde waar de belangstellende bezoeker onmiddellijk zijn of haar voordeel mee kan doen. Dit gaat van behandelmethoden en nieuwe producten via praktische tips en adviezen naar opvallende nieuwtjes uit binnen- en buitenland, een agenda van beurzen en evenementen op beautygebied en een forum, waar men met alle vragen en problemen op het gebied van schoonheid en uiterlijke verzorging terecht kan.

Wie belangstelling heeft voor alles wat te maken heeft met uiterlijke verzorging vindt een schat aan direct bruikbare informatie op de site www.beautyweb.nl.

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie