Afbeelding
Beautyweb

‘Modetrends helpen je uit je comfortzone te treden’

21 september 2020 om 15:00 Beauty & Lifestyle

BUNNIK ,,Modetrends zie ik als inspiratie waar je je wel of niet door kunt laten inspireren, die je helpen nadenken over je eigen stijl na te denken en die je helpen uit je comfortzone te reden.” Dat zegt mode, beauty en lifestyle consultant Manon de Boer. Ze is al jong in het stylingvak gerold. De Boer kleedt niet alleen ontzettend veel leuke mensen, maar adviseert ook fashion-, beauty- en lifestylemerken én winkels. Onze mediapartner BeautyWeb vroeg haar naar de trends van 2020.

Hoe ben je begonnen met styling? 

,,Toen ik vorig jaar een mapje vond op zolder bij mijn ouders vol met getekende poppetjes en hysterische outfits was het duidelijk, dat zat er al vroeg in. Toch heb ik niet duidelijk het beeld van stylist worden in mijn hoofd gehad. Negen jaar geleden had je nog niet zo veel styling-opleidingen als nu en was het vak minder bekend. Uiteindelijk zorgde een stage bij The Class Company ervoor dat ik mijn eerste stappen in de modewereld zette. De drie vrouwen achter het bedrijf hebben mij geholpen om te komen waar ik nu ben.”

,,Tijdens de stage mocht ik assisteren bij het opzetten van creatieve concepten voor events en Rosanna Kluivert assisteren bij stylingopdrachten. Als ‘assistent van’ mocht ik lenen bij de grote winkels op de PC Hooftstraat, Anouk Smulders liet mij als piepkuiken mijn allereerste shoot stylen met haar op de cover voor Talkies magazine en Irene Avogadri trad op als agent en regelde mijn boekingen. Ik vind het nog steeds bijzonder dat ik deze kans heb gekregen.” 

,,Hierna ging het balletje rollen en begon ik met het stylen van artiesten en merken. Een stylingcursus op zondag van Another Academy zorgde voor een goede basis en verder ben ik fan van gewoon durven en doen. Ik zei overal ja op, ook als ik er geen ervaring mee had. Via Google of andere mensen in het vak kwam ik er dan achter hoe ik iets moest aanpakken. Mensen willen je vaak veel meer leren dan je denkt. Twee jaar na het starten van mijn stylingbureau vond ik het tijd voor een nieuwe stap en door het volgen van een deeltijd hbo-opleiding en veel nachten studeren begon ik merken en winkels te begeleiden en adviseren op het gebied van personeel, inkoop, styling, events en social media.”

Dit artikel is een samenwerking met Beautyweb. Meer van dit soort artikelen zijn te lezen op onze website in de rubriek Mijn Leven/Beauty & Lifestyle.

Hoe sta jij tegenover trends?

,,Ik omschrijf trends als een dosis inspiratie elk seizoen waardoor je je wel of niet kunt laten inspireren. Door naar trends te kijken ga je automatisch nadenken over jouw eigen stijl en kan het je inspireren om iets uit je comfortzone te gaan en jezelf te verrassen met nieuwe combinatiemogelijkheden, kleuren en looks. Om trends toe te voegen aan jouw garderobe is het van waarde dat je weet wat je wenst uit te stralen en waar je je fijn in voelt. Dus niet klakkeloos overnemen, maar kleine ingrediënten die een aanvulling op jouw stijl zijn meenemen en jouw looks weer een beetje upspicen. Het is net als koken.”

Hoe kun je je eigen stijl omschrijven?

,,Ik vind het leuk als er een twist in zit en dingen net niet kloppen. Zelf ben ik fan van prints, kant, kleur en metallic. Qua materialen mag het soepel zijn en zwieren. Meestal draag ik rokken en jurken of een hoge leren broek. Ik zorg vaak voor 2/3 vrouwelijk en 1/3 stoer in mijn outfit om trouw te blijven aan outfits waar ik me fijn in voel.”


Beautyweb

Wat zien we dit jaar aan trends en stijlen?

,,Het leukste is dat alles mag en kan. De tijd dat je je vasthield aan een bepaalde kleurtrend is gelukkig voorbij. Dus kijk naar wie je bent en waar je je fijn in voelt. Voor mij zijn dat dit seizoen kimono’s als jurkje gedragen met boots of cowboy laarzen. De allstar is ook een alltime favorite net als hoge shorts met riem en een mooie blouse. Leuk vind ik alle oranje en tan kleuren. Ik hou sowieso van warmte in een outfit.”

Wat zou je aanraden bij verschillende lichaamstypen? 

,,Hier kan ik een boek over schrijven, maar laat ik het kort toelichten. Kijk allereerst naar wat je wil accentueren en waar je blij mee bent. Van nature beginnen we vaak bij hetgeen wat we willen verbergen waardoor we krampachtig een hemdje over onze billen gaan trekken. Begin dus met je vraag: wat vind ik mooi aan mezelf en wat laat ik graag zien? En leg daar de focus op door middel van een opvallende kleur, print of detail. Op het moment dat je voor de spiegel staat en kijkt wat als eerste opvalt als je in de spiegel kijkt kun je al zoveel te weten komen over jouw figuur.”

Zijn er veelgemaakte fouten die je vaak voorbij ziet komen?

,,Ik geloof niet zo in fouten. Wel vind ik het jammer als vrouwen onzeker zijn over hun stijl of figuur en daardoor niet durven te dragen wat ze eigenlijk mooi vinden. Met een aantal tips en tricks hoop ik hen handvatten te geven om te durven uitdragen waar je voor staat.”


Beautyweb

Heb je nog een tip of advies als je even niet weet wat je aan moet trekken, waar je altijd goed voor de dag mee komt?

,,Mijn tip is om op te schrijven welke gelegenheden je allemaal hebt gedurende een week. En bij elke gelegenheid op te schrijven wat je het liefste draagt. Dit noem ik een outfit formule. Ik draag bijvoorbeeld graag een hoge leren broek met zwierige blouse en enkellaarsjes met een hak als ik een afspraak heb. Als ik zorg dat ik daar twee variaties van in de kast heb, dan hoef ik nooit na te denken en heb ik altijd iets om aan te trekken.”

Tot slot, wat kan echt niet meer en mag direct op de brandstapel?

,,Alles waar je je niet fijn in voelt. En die brandstapel mag je dan inruilen voor een goed doel, zoals Dress for Succes.”

Meer informatie op www.manondeboer.nl of volg Manon voor een dagelijkse dosis inspiratie op Instagram.

door Femke van Soest

Wat is Beautyweb?
‘Beauty’ is natuurlijk een zeer breed begrip, reden waarom BeautyWeb is onderverdeeld in een zevental hoofdgroepen: Nagels, Make-up, Huid, Voeten, Haar, Gezondheid en Voeding. Binnen elke hoofdgroep komen de meest uiteenlopende onderwerpen aan de orde waar de belangstellende bezoeker onmiddellijk zijn of haar voordeel mee kan doen. Dit gaat van behandelmethoden en nieuwe producten via praktische tips en adviezen naar opvallende nieuwtjes uit binnen- en buitenland, een agenda van beurzen en evenementen op beautygebied en een forum, waar men met alle vragen en problemen op het gebied van schoonheid en uiterlijke verzorging terecht kan.

Wie belangstelling heeft voor alles wat te maken heeft met uiterlijke verzorging vindt een schat aan direct bruikbare informatie op de site www.beautyweb.nl.

Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie