Warming up door studenten van het sportcollege
Warming up door studenten van het sportcollege Richard Thoolen

Schoolsportdag leuk evenement

partnercontent

BUNNIK Vrijdag vond op de sportvelden van voetbalvereniging Bunnik '73 en hockeyclub HC Kromme Rijn een schoolsportdag plaats. Het toernooi was georganiseerd door buurtsportcoach Robin Eerkens die versterking had gekregen van studenten van het Sportcollege, docenten, ouders en vrijwilligers.

Kinderen van basisscholen Anne Frank, de Bongerd, Cammingha  en de Delteyk waren ingedeeld in gemende teams die tezamen een parcours aflegden bestaande uit 11 sportieve uitdagingen. We volgen voor dit verslag het meisjesteam 10 bestaande uit Amber, Lotte, Juul, Sammie, Nina, Nourine, Kajsa, Jet, Nadia, Lisa, Féline,  Meera, Kiki en Simone. Direct wordt duidelijk dat de meisjes zich in een belangrijke overgang bevinden wanneer hun begeleider zegt: "Kom op meiden, we gaan beginnen" en als reactie krijgt: "Nee, we zijn geen meiden maar jongedames!" De begeleider begaat nog een vergissing door aan de mevrouw die het onderdeel hordelopen begeleid te vragen: "Bent u nummer 11?" De vrouw is even stil en zegt dan koeltjes: "Nee, ik ben Hannie en ik begeleidt onderdeel 11." Tja, niemand vindt het leuk om een nummer te zijn.    

       

Bij het onderdeel doelschieten laat Amber weten dat zij een afwijking heeft. Bijzonder wel, want er is verder niets aan haar te zien. Maar dan vervolgt zij: "ja naar links" en schiet vervolgens de bal rechts naast het doel. Simone zit op voetbal maar vindt doelschieten maar saai. "Ik vind iemand omver beuken wel leuk, maar daar krijg je hier geen punten voor." Nina heeft haar schoenen uitgedaan en draagt aan haar ene voet een rood-wit gestreepte sok en aan de andere een grijze. Je zou verwachten dat ze zou zeggen: "Ja vreemd hè, ik heb thuis nog zo'n paar", maar in plaats daarvan oppert ze dat ze haar sokken altijd in het donker uitzoekt en het voor haar ook een verrassing is wat ze dan aan heeft.

De jongedames doen enthousiast mee aan de onderdelen, maar gaan niet allemaal voor de winst. Sommige gaan louter voor hun plezier en vinden de punten een onbelangrijke bijzaak. Dat betreft vooral het trio Nina, Jet en Féline van de Anne Frank. Het hordelopen dopen ze om in hordeduiken, bij de 600 meter duurloop komen ze gezamenlijk ten val en hebben dan zoveel tijd nodig om weer op te staan dat het eindsignaal al lang geklonken heeft. Aan van drie andere onderdelen worden door  deze jongedames de spelregels aangepast. Wanneer  zij hierop vriendelijk worden aangesproken laten ze weten dat ze een leeftijd bereikt hebben waarop ze niet meer meedoen aan stomme dingen. Wie ze wel nog weet te motiveren is Martin die het skippybal slingeren begeleidt. Als uitdaging geeft hij extra punten aan wie hem weet te raken. Iedereen deed opeens haar uiterste best, en diverse jongedames wisten de bonus te behalen.     

Het was een leuke gezellige dag waaraan door een ieder veel plezier beleefd werd. Aan het eind werden er nog telefoonnummers op armen geschreven en bleken jongedames die elkaar 's morgens nog niet kenden elkaar tot vriendin verheven te hebben.

Warming-up
Warming-up
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Hordeduiken
Afbeelding
Afbeelding
Arme Pip, arm gekneust
Doelschieten
Dribbelrace
Speerwerpen
Duurloop
Korf gooien
Hockey
Balgooien
Afbeelding
Ringwerpen
Skippybal gooien
Leuk dansje aan het eind
advertentie
advertentie