Gaby Dessé heeft er zin in om als buurtsportcoach aan de slag te gaan.
Gaby Dessé heeft er zin in om als buurtsportcoach aan de slag te gaan. Richard Thoolen

Gaby: Nieuwe buurtsportcoach

partnercontent

BUNNIK Per 1 januari 2019 is Gaby Dessé aangetreden als nieuwe buurtsportcoach van Bunnik Beweegt. Gaby neemt de plaats in van Robin Eerkens die zijn werkterrein naar Zeist heeft verplaatst.

INZET Gaby volgt de sport opleiding voor pedagogisch medewerker en zal deze in februari afronden. Daarna zal zij 3 dagen per week werkzaam zijn binnen de buitenschoolse opvang (BSO) en 2 dagen als buurtsportcoach binnen de gehele gemeente Bunnik. Focus zal de komende tijd liggen bij Jongeren op Gezond Gewicht (JOGG) en schoolsport. Samen met Jesper Oele zal zij de komende tijd actief zijn binnen basisschool De Vonk en samen met Mieke Hilhorst binnen basisschool De Delteykschool.

AANLEIDING Gaby is woonachtig en werkzaam in Utrecht. Hoe is zij in Bunnik terecht gekomen? Gaby: ,,Dat is eigenlijk door korfbal gekomen. Ik speelde bij OVVO te Maarssen waar ik Jesper heb leren kennen. We hebben altijd contact gehouden en toen bekend werd dat Robin weg zou gaan heeft hij gevraagd of ik zijn rol misschien wilde overnemen. Ik hoefde daar niet lang over na te denken. Ik liep toen stage als buurtsportcoach in Utrecht, wat me heel goed beviel.

SPORT Gaby is een energiek en enthousiast persoon en vindt het erg leuk om met kinderen te werken. Haar favoriete sporten zijn atletiek en korfbal, die zij beiden op hoog niveau heeft beoefend. Gaby: ,,Korfbal doe ik mijn hele leven al en heb ik met de paplepel ingegoten gekregen. Mijn ouders spelen het ook, evenals mijn zus. Het leuke aan korfballen vind ik dat het een gemengde sport is waar jongens en meisjes samen in het veld staan. Ook is het heel sociaal en zitten we altijd gezellig na met een drankje, ongeacht of we gewonnen of verloren hebben." Gaby heeft hoofdklasse gespeeld bij AW.DTV in Amsterdam. Gaby: ,,Ja, ik vond dat erg leuk om mee te maken, maar het vroeg ook heel veel van me. We speelden door het hele land, trainden veel en analyseerden  video's van onszelf en onze tegenstanders. Je leeft dan echt voor de sport."

TRAININGSPAK Gaby beschikt nog niet over een oranje trainingspak, de zo kenmerkende kleding van de buurtsportcoaches. Gaby: ,,Nee, en die ga ik ook niet verkrijgen. Er zijn nieuwe trainingspakken besteld. Deze zijn heel mooi, met Bunnik Beweegt erop, maar de nieuwe kleur laat ik nog even een verrassing."

YIN YANG Met haar zus Dominique heeft Gaby een bijzondere band. Deze zusterliefde  is zo sterk dat ze die wilden bevestigen met een tattoo. Gaby: ,,De keuze was gevallen op een mooi gestileerd yin/yang-teken, waarbij ik de ene helft op mijn zijde  heb laten zetten en mijn zus de andere. Vanwege de vele details werd de tattoo vrij groot opgezet en het bleek dat de zijkant van de ribbenkast één van de pijnlijkste plaatsen is. Ik heb meer dan een uur echt liggen afzien, wat een pijn. En al ben ik erg blij met het resultaat, ik zal dat echt nooit, nooit meer doen."   

Gaby heeft erg veel zin om in onze gemeente aan de slag te gaan. Zij ziet er naar uit om de mensen te ontmoeten en de kinderen plezier in bewegen bij te brengen.       

Programma manager Ad Boing heet Gaby van harte welkom bij Bunnik Beweegt.
advertentie
advertentie