Huidig en opvolgend postcommandant van den Dikkenberg en van Wijk tonen trots hun nieuwe brandweerwagen.
Huidig en opvolgend postcommandant van den Dikkenberg en van Wijk tonen trots hun nieuwe brandweerwagen. Richard Thoolen

Brandweer presenteert nieuwe wagen

partnercontent

WERKHOVEN Tijdens de open dag van zaterdag heeft de brandweer van Werkhoven op ludieke wijze haar nieuwe brandweerwagen gepresenteerd. Met behulp van een 40 meter hoge hijskraan werd het zeil dat de nieuwe wagen bedekte opgetild, waarbij ook nog eens heel veel rook en honderden rode ballonnen vrij kwamen die het luchtruim kozen.

Dit alles vond plaats onder grote publieke belangstelling. De postcommandant de heer van den Dikkenberg: ,,Het was een goed idee om de presentatie te combineren met de rommelmarkt. Daardoor waren er al veel mensen ter plaatste en kon hun interesse gemakkelijk gewekt worden." In de hele regio Utrecht gaan brandweerwagens vervangen worden door een nieuw type. Opvolgend postcommandant Pedro van Wijk geeft toelichting:,,Er was behoefte aan een nieuw concept. Deze wagen biedt veel voordelen en vergroot onze slagvaardigheid. Omdat er tegenwoordig in de woningen veel meer kunststof gebruikt wordt, ontwikkelen branden zich veel sneller en heviger. Om goed te kunnen blussen is er een kortere tijd nodig om spuitklaar te zijn en meer water." Van den Dikkenberg:,,Met deze wagen vergroten we onze capaciteit van 125 liter naar 450 liter. De slang bestaat niet langer uit één deel dat helemaal uitgerold moet worden, maar uit stukken die we snel en naar behoefte aan elkaar kunnen monteren. We moeten wel eerst gaan trainen met het nieuwe concept, en als we alles onder de knie hebben zullen we de huidige wagens pas wegdoen." Van Wijk:,,Voordeel is ook dat alle brandweerkorpsen in de regio Utrecht gebruik zullen maken van dit zelfde type wagens. Hierdoor kunnen we elkaar beter van dienst zijn en indien nodig overal bijspringen." De brandweer Werkhoven is heel content met de nieuwe wagen. Natuurlijk is het niet zo dat ze er graag op korte termijn mee uit zouden willen rukken, maar wanneer de dag komt dat inzet van de brandweer noodzakelijk is zullen ze dat met hoge verwachtingen doen.

Veel kinderen grepen hun kans om eens in een echte brandweerwagen te mogen zitten.
De nieuwe brandweerwagen van voren gezien.
Met veel rook en honderden ballonnen werd de nieuwe wagen onthuld.
Het zeil werd er met een speciaal geïnstalleerde hijskraan van af getrokken.
advertentie
advertentie