Britse film uit 2010

dinsdag 7 februari 2023 20:00 tot zaterdag 7 januari 22:30

Een maatschappelijk werkster probeert een vrouw met slaapproblemen over te halen tot therapie. Een oester is zij, de lippen een streep, de ogen wanhopig en stug in de verte starend. Nee, ze wil niet praten, gewoon slaappillen. Maar als haar dochter een maand niet sliep, wat zou zij haar dan vragen? „Ik weet niet. Eet je wel goed?” Haar geluk dan, op een schaal van één tot tien? „Één.” Verandering is moeilijk, maar is het dan niet beter over je problemen te praten? „Nee. Niets verandert ooit.”

De regisseur is in vorm. Voortreffelijk observerend, zoals dat heet. Personen, dialogen, situaties: ze komen bekend voor, een variant op iets wat of iemand die je zelf kent. Die begrafenis waarin een redeloos agressieve zoon alle zuurstof uit de kamer zuigt. Die barbecue die niet op gang komt omdat iedereen zo vol is van eigen sores.

Lente, zomer, herfst en winter: vier episodes uit een jaar van een echtpaar. Een ‘slice of life’, zoals de meeste van zijn films. Hij stelt hoge eisen aan zijn acteurs: ze werken maandenlang om hun personage te ‘ontdekken’. Het maakt hem tot de beste acteursregisseur ter wereld.

De filmrechten maken het niet mogelijk om meer over deze film te schrijven. Wilt u meer weten ga dan naar www.filmhuisparklaan.nl. U kunt daar ook online uw kaarten kopen. Na afloop van de film is er gelegenheid tot napraten met een glas van het een of ander.

Locatie