Dit elektriciteitskastje aan de Ganzebloem in Odijk werd vorig jaar het slachtoffer van vuurwerk.
Dit elektriciteitskastje aan de Ganzebloem in Odijk werd vorig jaar het slachtoffer van vuurwerk. Agnes Corbeij

Voor 5000 euro gesloopt tijdens de jaarwisseling in de gemeente Bunnik

6 januari 2023 om 16:30 Overig

BUNNIK Tijdens de jaarwisseling is volgens de gemeente in ieder geval voor 5000 euro aan openbaar bezit gesloopt of beschadigd. Dit is iets meer dan vorig jaar en het jaar ervoor. Het gaat voornamelijk om opgeblazen verkeersborden en een prullenbak. Het uiteindelijke bedrag zal hoger uitkomen. 

door Agnes Corbeij

Dit komt omdat er in Werkhoven een fietsenstalling beschadigd is, waarvan de kosten nog niet bekend zijn. Ook komen de scholen misschien nog met schademeldingen. De scholen zijn nu nog gesloten, en het kan zijn dat er vernielingen zijn aangericht die nog niet door medewerkers van de gemeente zijn gesignaleerd. 

Tot slot is er een bushokje in Odijk vernield. Dit valt niet onder gemeentelijk beheer, deze kosten zijn voor de provincie. Ondanks dat de jaarwisseling relatief rustig verliep, waarbij de brandweer niet hoefde uit te rukken in onze gemeente, zijn er dus wel degelijk kosten aan verbonden. 

Vorig jaar was sprake van vier kleinere schadegevallen, het jaar ervoor was de totale schade 4000 euro, waarvan de helft toe te schrijven was aan een vernielde tafeltennistafel in Odijk. 

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie