Afbeelding
Koen Laureij

Gezochte persoon in goede gezondheid gevonden (update)

6 mei 2023 om 08:45 Ongeval

HOUTEN Hulpdiensten zijn vannacht in grote getale ingezet voor een zoekactie bij het Amsterdam Rijnkanaal tussen Houten en Schalkwijk. Zaterdagochtend heeft de politie de zoektocht voortgezet: de aanleiding is ,,een gevonden fiets en hoofdtelefoon’’, laat de politie weten. Rond half twaalf in de ochtend meldde de politie dat de persoon in goede gezondheid terecht is. 

Brandweerduikers, een politiehelikopter en met boten werd ‘s nachts in het water rond de Schalkwijksebrug gezocht, maar na ruim 1,5 uur zoeken werd de zoekactie zonder resultaat gestaakt. Ook twee ambulances en een Mobiel Medisch Team uit Amsterdam stonden klaar voor als een slachtoffer werd gevonden.

Er waren meerdere aanwijzingen dat een persoon in het water terecht was gekomen, maar wat die aanwijzingen waren is op dit moment nog onduidelijk. Een hulpverlener zegt dat er onder andere een koptelefoon op de kant is aangetroffen.

De zoekactie begon om 02.46 uur en is om 04.30 uur zonder resultaat stopgezet. Zaterdagochtend is de politie opnieuw gaan zoeken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie