Afbeelding
Foto: Koen Laureij

Hulpdiensten redden man uit te water geraakte auto A12 Odijk

30 januari 2023 om 03:12 Ongeval

ODIJK Hulpdiensten hebben vannacht een bijzondere redding uitgevoerd na een ongeluk op de A12 bij Odijk. Een automobilist raakte rond 1:15 uur van de weg en kwam ondersteboven in een naastgelegen sloot terecht. Pas na een halfuur lukte het de hulpdiensten om het slachtoffer te bevrijden. Al die tijd had de brandweer wel contact met het slachtoffer, meldt de Veiligheidsregio Utrecht.

Bij aankomst deden politieagenten en brandweerlieden een poging de deuren van de auto te openen, maar dat lukte niet. Brandweerduikers moesten eraan te pas komen om in het water een opening te realiseren. Toen het voertuig met behulp van een brandweerwagen enkele meters werd verplaatst kon het slachtoffer drijfnat uit de auto worden gehaald.

Het slachtoffer is aan de ambulancedienst overgedragen en onder behandeling van een Mobiel Medisch Team met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Hoe het met het slachtoffer gaat is onduidelijk, maar de VRU laat weten dat het slachtoffer aanspreekbaar was.

Met een gevoelstemperatuur van rond de 4 graden was het een intensieve inzet voor de hulpdiensten. Een bergingsbedrijf zal de auto uit het water takelen. Hoe de auto van de weg kon raken is niet bekend. De politie doet daar verder onderzoek naar.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie