De hulpdiensten waren in die betreffende nacht snel ter plaatse.
De hulpdiensten waren in die betreffende nacht snel ter plaatse. Koen Laureij
Met video

Politie deelt beelden van mogelijke dader explosie Odijk

20 januari 2023 om 15:22 Misdaad Tips van de redactie

ODIJK De politie heeft het signalement gedeeld van de (mogelijke) dader van de explosie in de Dominee van Haaftenlaan in Odijk, die plaatsvond in de nacht van 21 op 22 december. De man is te zien op bewakingsbeelden die de politie inmiddels heeft vrijgegeven.

De man liet in die nacht rond 03.00 uur een explosief ontploffen bij de voordeur van de bewoners. Meteen na de knal ontstond er brand en die veroorzaakte grote schade aan de woning. De bewoners, een gezin met twee jonge kinderen bleven ongedeerd. Eén van de ouders moest wel in het ziekenhuis worden onderzocht omdat hij rook had ingeademd.

Bewakingsbeelden

Op beelden van beveiligingscamera’s in de omgeving is te zien hoe een persoon vlak vóór de explosie door de Wethouder Hollaan en de Dominee van Haaftenlaan loopt met een groot voorwerp in zijn handen. Na de explosie rent hij weg, zónder dat voorwerp.    

Signalement

Het volgende signalement van de man is vrijgegeven: slank/normaal postuur, donkerkleurige kleding, hij droeg een jas of trui tot op de heup, strakke broek, donkerkleurige schoenen. Wat opvalt op de beelden is dat hij of zij de linkervoet steeds iets naar binnen neerzet. En bij elke stap met de rechtervoet gaat een loszittend deel van de schoen steeds op en neer.

Wie weet wie de persoon op de beelden is of andere informatie heeft kan de tiplijn bellen: 0800 - 6070 of Meld Misdaad Anoniem: 0800 - 7000.  


Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie