Afbeelding
Foto: Archief BDU

Politie pakt vier scooterdieven uit Zeist en een uit Voorthuizen

26 april 2022 om 08:34 Misdaad

ZEIST / BUNNIK De politie heeft op woensdag 20 april  zijn vijf minderjarige verdachten  aangehouden voor scooterdiefstallen. De vijf zijn tussen veertien en zestien jaar oud. Vier verdachten komen uit Zeist en één uit Voorthuizen. De politie verdenkt ze van scooterdiefstallen in de gemeente Zeist en Bunnik.

Sinds februari 2022 deed de politie onderzoek naar het toenemende aantal scooterdiefstallen in de gemeenten Zeist en Bunnik. Dit omdat er in de cijfers een sterke stijging te zien is in vergelijking met omliggende gemeenten.


IN BEELD Het onderzoek naar deze scooterdiefstallen bestaat momenteel uit acht zaken. Van deze acht zaken hadden we bij zeven aangiftes goed bruikbare beelden. De meeste diefstallen vonden plaats in Zeist-Noord (Laan van Vollenhoven) en Zeist-West (De Clomp, Couwenhoven en Nijenheim). Aan de hand van de beelden kreeg de politie vijf verdachten in beeld, allemaal rond de vijftien jaar.

RAAD VOOR DE KINDERBESCHERMING Omdat het bij deze zaken over een jonge groep verdachten gaat, heeft de politie een project opgezet. Dit is een project geworden in samenwerking met Veilig Thuis, Raad van de Kinderbescherming, VVC (veelvoorkomende criminaliteit), blauw en de wijkagenten.

Hierbij is ook gebruik gemaakt van zogeheten lokscooters met bakens. Deze scooters zijn twee weekenden ingezet, helaas zonder resultaat. De verdachten in deze zaak zijn later aangehouden en gehoord. Het onderzoek naar deze verdachten en een eventuele heler loopt nog.

IETS VERDACHTS? De politie doet een oproep. ,,Zet je scooter waar mogelijk altijd in een stalling, schuur of box en zet hem altijd op slot met minimaal twee goede sloten. Ben je toch slachtoffer geworden van diefstal? Doe dan altijd aangifte. Dit kan online, of maak een afspraak via 0900 – 8844. Ziet u iets verdachts? Bel dan altijd 112.’’

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie