Afbeelding
@Van Ravenswaay

Boekhandel Van Ravenswaay dichtgetimmerd na inbraken, Lisa en David laten zich niet kisten

7 april 2020 om 15:19 Inbraak

BUNNIK David en Lisa van boekhandel Ravenswaaij in Bunnik werden afgelopen twee weken drie keer wakker van het alarm van hun winkel. Inmiddels hebben zij hun winkel deels dicht moeten laten timmeren wegens een inbraak of poging daartoe. Maar ze geven niet op. Lisa: ,,Wij laten ons niet kisten. We blijven gewoon open.”

door Agnes Corbeij

Donderdagnacht, de dinsdag erop en de week erna op zondag ging het alarm af. Dat was afgelopen zondag. Lisa Bosch-van Ravenswaay: ,,Twee keer zijn ze echt binnen geweest, een keer hebben ze de gelaagde ruit geprobeerd in te slaan, wat niet gelukt is. Hij was wel aan diggelen. Ze hebben voornamelijk sigaretten meegenomen en wat geld. Ze komen zeker niet voor de boeken.” 

Veel slaap heeft Lisa niet gehad de afgelopen nachten. ,,Het kost vreselijk veel energie. Je wordt midden in de nacht wakker, moet dan naar de winkel en daar wachten op de volgende dag, om iemand te bellen om de ruit dicht te laten timmeren.” Drie ruiten zijn nu preventief dichtgetimmerd.  

RECALCITRANT Daar hebben Lisa en David wel slapeloze nachten van. Toch weigert Lisa op te geven. ,,Ik wordt hier ook wel recalcitrant van. We zijn gestopt met het verkopen van sigaretten, maar hoe dan ook, de winkel blijft open.” Uiteraard houden ze zich aan de richtlijnen van het RIVM. ,,We hebben veel contact met andere boekhandels daarover. Vooral in de steden hebben ze het moeilijk, waar komen echt veel minder mensen in de winkel. Hier in het dorp valt dat gelukkig nog mee. Ook zien wij dat er veel meer kaartjes worden gekocht om naar elkaar te sturen en dat er bijvoorbeeld pakjes naar grootouders verstuurd worden. Dat is mooi op te zien.”

Lisa zette het bericht over de dichtgetimmerde ramen maandag op Facebook en kreeg ontzettend veel lieve reacties. ,,Ik zette het bericht online om de inbrekers te laten weten dat we geen sigaretten meer hebben. Dat we er zoveel mooie, lieve reacties op kregen van klanten, dorpsbewoners en anderen, had ik niet verwacht en is heel hartverwarmend. Dat geeft ons ook energie om door te gaan.”

Deel dit artikel via:
advertentie
advertentie